2011. július 29., péntek

Neszesszer és telefontartó

Falunapi tombolára varrtam pár neszesszert és telefontartót. A neszesszereknél ismét felmosóruhát használtam merevítésként.  Ez is egy Tilda szabásminta. Ez a fajta neszi talán még hamarabb elkészíthető, mint az előző.
A telefontartókat puha termo anyaggal béleltem, ez védi az ütődésektől és a karcolódásoktól. Tépőzárral záródnak.








2011. július 21., csütörtök

Kutya fekhely

Télre varrtam Prézlinek egy puha, meleg ágyat. Az anyag az újrahasznosítás jegyében egy régi ágyneműből készült. Dupla vatelinnel béleltem, így igazán puha, kényelmes és meleg. 
Persze sikerült egy esős nap után odaadnom, így már az első képeken is sáros a lábától. :)



2011. július 15., péntek

Laptop táska

Egy olyan laptoptáskát szerettem volna, ami az iskolatáskámba is belefér és a gépet is védi. Keresgéltem a neten és akkor találtam meg  a crazy foltvarrást, ami nagyon megtetszett, így én is ilyen mintát varrtam a táskám elejére. Bekereteztem és gépi díszítő öltéssel a vatelinhez tűztem. Tépőzárral záródik és bélelt.
A crazy leírás itt található.


2011. július 8., péntek

Textil tál és táska

Patchwork mintás anyagból készítettem a textil tálat és a bevásárló táskát is.
A tálat 30x30-as négyzetből készítettem. Több helyen is olvastam az interneten, hogy felmosóruhával merevítik a táskákat. Én a tálhoz használtam először és tényleg nagyon jó tartást ad neki.






2011. július 5., kedd

Fejlesztő játékkönyv

Barátnőm óvodába készülő fiának varrtam fejlesztő játéknak.
Az első oldalra egy filc csíkokból álló füzögetős játékot készítettem. A második oldalon kreszlámpa található, ami letépőzárazható, a színek helyes sorrendbe tétele a feladat. A következő oldalon a patentolás és a gombolás gyakorolható, a gombok alatt egy aranyos maci bukkan elő kigombolás után.
A negyedik oldalon a cipőfűzés gyakorolható, majd az ezt követő oldalon a csatolás és végül a húzózár használatára található gyakorló feladat.
Minden fontos mozdulatot játszva tanulhatnak meg a gyerekek, minden alkatrész újrahasznosított, így olcsón elkészíthető.

2011. július 3., vasárnap

Zsepitartó

Ismételten egy egyszerű varrásomat szeretném bemutatni. Már több méretben is elkészítettem. 10 illetve 20 darabos zsebkendőt tartalmazó változat is készíthető. A következő címen található egy jó kis leírás hozzá.

Fedőfogó

A forró fedők megfogására tökéletes. Én a vastagabb vatelint duplán varrtam bele, így biztos nem melegszik át.



Nyuszi és neszesszer

Mindkettőt Tilda szabásminta alapján varrtam. Gyorsan és egyszerűen elkészíthetők.





2011. július 1., péntek

Meggymag párna

A meggymag párna melegítőpárnaként való használata azért nagyon jó, mert sokáig megtartja a hőt, melyet fokozatosan enged csak ki. Nagyon jól használható fül-, has-, hát-, nyakfájásra. A mikroba 1-2 perc alatt kell felmelegíteni.
Hűtőpárnaként is funkcionálhat, ilyenkor a mélyhűtőbe kell lehűteni, így például sérülések jegelésére is alkalmas.
A mag előkészítésének folyamatát itt, az applikációs mintát pedig itt találtam hozzá.


Labda varrás

Ez volt az első szabásminta, amit az interneten találtam és megvarrtam. A maradék anyag és vatelin tökéletes feldolgozása. Elkészítése nagyon egyszerű.

Az egyik barátnőm kisfia kapta tőlem ajándéka és nagyon örült neki.
Szerintem tökéletes ajándék minden kisgyerek részére.


 Én a szabásmintát és a részletes elkészítési útmutatót itt találtam.

Első bejegyzés

Sok szeretettel üdvözlök mindenkit a blogomon. 
Az elmúlt egy évben a kedvenc időtöltésem a blogok olvasása volt, különösen azok tetszettek, ahol szabásmintákat is közzétettek. Ezen felbuzdulva én is elkészítem a saját blogomat, amelyben az általam készített varrásaimat teszem közzé képekkel illusztrálva.